Pisicile sunt familie

Pisicile fac parte din familiile noastre şi se comporta deseori la fel ca noi. Încarcă o fotografie cu pisica ta într-o ipostază umană iar cele mai creative 3 imagini vor fi premiate cu produse de la Whiskas.
Cele mai reuşite poze se văd la SuperNeatza cu Răzvan şi Dani în perioada 13 - 22 decembrie 2021.
Câştigă hrană pentru pisici pentru un an!
Înscrie-te în concurs


Top 6 cele mai mari rase de pisici din lume

Pisici mici, pisici mari, dimensiunea lor nu are așa mare importanță atât timp cât aduc o bucurie fără margini proprietarilor și invers. Totuși, sunt câteva rase de feline atât de mari că nu pot fi duse în brațe cu ușurință de oricine și pot fi la fel de ușor confundate cu rudele lor de prin sălbăticie. Iată cum arată topul celor mai mari rase de pisici domestice din lume.

Iată o listă cu 6 cele mai mari rase de pisici domestice, care nu s-ar sătura doar cu un pliculeț de hrană specializată de calitate Whiskas, nici măcar cu două, mai ales că unele dintre ele pot ajunge și la 10 kilograme. Ele merită toată grija și toată atenția, întocmai ca un membru al familiei noastre căruia îi oferim tot ce e mai bun.

Top 6 cele mai mari rase de pisici din lume

Iată o listă cu cele mai mari rase de pisici din lume.

6. Norvegiana de pădure

Încercați să vă imaginați o Norvegiană de pădure prin munții și pădurile înzăpezite scandinave, cum stă la pândă și încearcă să vâneze un animăluț pe care a pus ochii. Exact din acel peisaj nord european sunt rupte și ele.

Cu o musculatură solidă, mari, ele pot ajunge la greutăți cuprinse între 7 – 10 kg și, deși nu le-ar da nimeni nicio șansă la prima vedere, se pot cățăra peste tot și pot sări cu ușurință de colo-colo. Blana lor mătăsoasă, lungă și densă le ține de cald în orice mediu rece.

Norvegienele de pădure pot fi găsite în diverse modele și culori, sunt negre, roșcovane, maronii sau argintii, iar la nivelul de afecțiune, inteligență și prietenie, această rasă primește cinci stele din cinci.

5. British Shorthair

Aproape toate rasele de pisici domestice au ochii mari și sunt pufoase, dar un exemplar de British Shorthair seamănă cel mai mult cu un ursuleț de pluș în miniatură. Cu capul rotund și siluetă robustă, cu blana scurtă, densă, de un gri-albăstrui, această rasă a fost importată de britanici din Egipt în primul secol al erei noastre. Prin urmare, este una dintre cele mai vechi, dar și cele mai mari, ca dimensiune, și pot cântări între 3 și 7.7 kilograme.

Această rasă atinge maturitatea fizică după 3 – 5 ani. De obicei, este des întâlnită în varianta de gri-albăstrui, dar poate fi găsită și pe crem, maro, negru, argintiu și altele.

4. Ragdoll

Chiar dacă sunt foarte mari, exemplarele Ragdoll n-ar face nici cel mai mic zgomot. Sunt cunoscute ca fiind foarte calme și loiale familiei din care fac parte. Iubesc copiii și se atașează și de alte animale de companie de prin casă. Pot fi găsite în patru nuanțe, dar culoarea albastră a ochilor este definitorie pentru ele.

Cu o musculatură bine definită a pieptului și a labelor, masculii Ragdoll pot ajunge la greutăți cuprinse între 5 – 9 kg, iar femelele, între 3.6 – 6.8 kg.

3. Ragamuffin

O variantă a Ragdoll, prezentată mai sus, felinele din rasa Ragamuffin sunt și ele renumite pentru temperamentul flegmatic. Atât de liniștite, că uneori uiți că împarți locuința cu ele. Nu zgârâie, rareori mușcă, se înțeleg bine cu oricine și pot lega o prietenie decentă chiar și cu cățeii.
Un motan adult trece de 9 kilograme, iar o femelă, de 6.8 kilograme, la maturitate. Par întotdeauna mai mari decât sunt datorită blănii dense, care e și foarte mătăsoasă și care poate fi găsită într-o varietate de culori.

2. Savannah

Rasa Savannah este rezultatul încrucișării dintre o pisică domestică și un serval, un mamifer carnivor care poate fi găsit în aproape toată Africa. Sunt mai înalte decât majoritatea raselor de pisici domestice, foarte active și iubesc să se cațere.
Dacă vrei să petreci timp cu un astfel de exemplar, ai face bine să fie unul de calitate, în care să învețe jocuri și să simtă cu adevărat că ții la ea, pentru că cere această atenție în mod constant.
Înfățișarea lor aduce mult cu cea a ghepardului, așa aurii, cu puncte negre și cu blana scurtă, dar alte exemplare pot avea alte culori și modele.

1. Maine Coon

Cea mai mare rasă de pisică domestică din lume, cu o frumusețe aparte, denumită și Uriașul Blând, pentru că sunt destul de cuminți, dar și destul de vocale atunci când vor ceva. Americanii, în special, le adoră, pentru inteligența și loialitatea lor. Sunt sociabile și s-ar juca tot timpul: prin apă, cu mâncarea preferată de la Whiskas, cu stăpânii.

Masculii adulți depășesc greutatea de 11 kilograme și un metru lungime, așa că îți trebuie mâini puternice ca să o iei și să o ții în brațe.