Pisicile sunt familie

Pisicile fac parte din familiile noastre şi se comporta deseori la fel ca noi. Încarcă o fotografie cu pisica ta într-o ipostază umană iar cele mai creative 3 imagini vor fi premiate cu produse de la Whiskas.
Cele mai reuşite poze se văd la SuperNeatza cu Răzvan şi Dani în perioada 13 - 22 decembrie 2021.
Câştigă hrană pentru pisici pentru un an!
Înscrie-te în concurs


Cum și de ce este bine să te joci cu pisica ta

Fiecare interacțiune cu pisica ta are urmări benefice pentru amândoi. Când vă jucați, e o bucurie de ambele părți, iar legătura voastră devine mai strânsă. Totuși, pisicile se joacă doar când au ele chef și cât vor ele, așa că de obicei ele vin cu inițiativa. De multe ori, se bagă în seamă fix când aveți mai multă treabă: fie faceți curățenie, fie lucrați la laptop.

Pisicile sunt curioase din fire și active, așa că prin joc puteți reuși să îi bifați mai multe nevoi deodată.

Jucării folositoare pentru pisica ta

Iată câteva recomandări despre cum vă puteți juca cu pisica pe care o aveți sau ce dispozitive speciale puteți folosi, conform unui articol Whiskas, pentru ca totul să fie distractiv de ambele părți.

Lucruri de care vă puteți folosi:

- Mingi de ping pong

- Frunze uscate, pe care pisica să le urmărească și să le prindă

- „Mingi” improvizate, făcute din hârtie uzată/ziare

- Jucării cu laser, a căror rază de lumină o puteți proiecta pe pereți

- Jucării de tip puzzle

- Dispozitive de hrănire interactive 

Acestea sunt doar câteva idei de joc cu pisica, dar ele sunt nenumărate. Oricum ar fi, trebuie să fiți atenți de fiecare dată când vă jucați, pentru că unele dintre obiecte sau jocuri pot fi periculoase. Este recomandat să supravegheați de fiecare dată felina când aceasta se joacă cu un ghem de lână, de exemplu, sau cu obiectele prinse cu șnururi, pentru că felinele se pot încurca în șnurul respectiv și, în cel mai rău caz, s-ar putea ajunge în situații grave.

De ce vor pisicile să se joace

Jocul reprezintă pentru pisici inclusiv o metodă de a-și satisface nevoile de bază, instinctele naturale de vânător, capacitatea de supraviețuire. Le vedem des cum stau cu privirea fixă și abia dacă clipesc, de parcă ar fi în așteptarea unei prăzi, precum rudele lor din sălbăticie, pentru că exact asta le place să facă: să stea la pândă, apoi să pornească pe urmele „intrusului” și să îl prindă.

Tot așa se comportă o pisică și cu jucăriile, când începe să urmărească obiectul pe care i-l aruncăm pe podea și apoi se aruncă cu labele ca să îl agațe.

Totodată, jocul duce automat și la eliminarea plictiselii, dar și a stresului.

Nu în ultimul rând, o sesiune de joacă vine la pachet și cu mult exercițiu fizic, atât pentru pisici, cât și pentru proprietarii lor, iar mișcarea face bine oricând. E o altă ocazie pentru pisici ca să își exerseze astfel și abilitățile motorii.

Dar poate că cel mai important scop al jocului cu pisica ta îl reprezintă faptul că legătura dintre voi devine mai strânsă, mai puternică, exact ca atunci când doi prieteni buni au parte de momente în care se simt bine împreună și sunt bucuroși că s-au întâlnit.