Pisicile sunt familie

Pisicile fac parte din familiile noastre şi se comporta deseori la fel ca noi. Încarcă o fotografie cu pisica ta într-o ipostază umană iar cele mai creative 3 imagini vor fi premiate cu produse de la Whiskas.
Cele mai reuşite poze se văd la SuperNeatza cu Răzvan şi Dani în perioada 13 - 22 decembrie 2021.
Câştigă hrană pentru pisici pentru un an!
Înscrie-te în concurs


Cum afli starea de sănătate a pisicii tale acasă

Pisicile domestice se pricep la a nu lăsa să arate când se simt rău. Cum ar veni, „suferă în tăcere”. Nu e ușor pentru cei care le dețin să își dea seama când au o problemă de sănătate, mai ales dacă felinele obișnuiesc să stea mult timp și în afara casei. Iată o listă care v-ar putea ajuta în astfel de situații.

Nu e ușor de intuit când pisicile au nevoie de ajutorul nostru, dar putem urmări unele indicii care ar arăta faptul că acestea suferă de o afecțiune. Chiar și cel mai mic semn că ar putea fi bolnave trebuie să ne pună pe gânduri și să acționăm cu o vizită la cabinet.

Cum îți dai seama de starea de sănătate a pisicii tale

Cel mai bun tratament este întotdeauna cel oferit de medicul veterinar, la pachet cu un pliculeț Whiskas, care să le bucure măcar unul dintre cele nouă suflete… Pentru că sunt ca un membru al familiei noastre, ele merită toată iubirea noastră și tot ce e mai bun.

1. Blana și pielea

Pielea și blana pisicii pot fi un indicator în cazul în care suferă de o afecțiune. Dacă pe pielea ei sunt anumite pete sau o roșeață, dacă este foarte uscată, iar părul îi cade mai mult decât în mod normal și are goluri, atunci cu siguranță trebuie să mergeți cu ea la medicul veterinar. Totodată, scărpinatul în exces constituie un semn că ceva e în neregulă.

2. Urechile, ochii și nasul

Urechile unei pisici sunt foarte sensibile, așa că cel mai bine ar fi să i le verificați când doarme sau când aceasta lenevește în brațele voastre. Urechile ei trebuie să fie tot timpul curate, iar în cazul în care observați o tăietură mică, o roșeață sau unele umflături, atunci ar trebui să vă îngrijorați pentru ea. Totodată, ochii unei feline ar trebui să fie mereu limpezi, fără secreții sau roșeață, iar în cazul în care suferă de o infecție, ele obișnuiesc să se scarpine des la ochi cu lăbuțele. Și nasul ar trebui să fie întotdeauna curat, neted și fără scurgeri abundente.

3. Gura, dinții și gingiile

S-ar putea ca pisicile voastre să nu fie atât de receptive când vine vorba de dinții și gingiile lor, pentru că nu le place să li deschidă gura cu forța, dar acestea pot fi un semn în cazul în care ceva nu este în regulă cu ele.

Gingiile sănătoase ale pisicilor sunt roz pal sau negre, fără leziuni sau alte semne care pot indica o afecțiune medicală, iar dinții ar trebui să fie curați, fără tartru. Depunerile de tartru și de placă pot duce la gingivită, când gingiile se inflamează și sângerează.

Totodată, dacă saliva are un miros neplăcut, acest lucru poate însemna o problemă de sănătate, și la fel și dacă nu mai arată niciun interes pentru mâncare sau salivează abundant, din cauza unor unor infecții sau inflamații.