Pisicile sunt familie

Pisicile fac parte din familiile noastre şi se comporta deseori la fel ca noi. Încarcă o fotografie cu pisica ta într-o ipostază umană iar cele mai creative 3 imagini vor fi premiate cu produse de la Whiskas.
Cele mai reuşite poze se văd la SuperNeatza cu Răzvan şi Dani în perioada 13 - 22 decembrie 2021.
Câştigă hrană pentru pisici pentru un an!
Înscrie-te în concurs


Cele mai frumoase rase de pisici din lume

Pisicile sunt printre cele mai populare animale de companie din lume. Prin felul lor jucăuș, ele pot adăuga un plus de bucurie în orice zi mohorâtă. E drept că par antisociale la prima vedere, dar cine le cunoaște cu adevăr știe că se atașează, oferă și își doresc afecțiune.

Iată un top cu 8 dintre cele mai frumoase rase de pisici din lume. Indiferent că sunt sau nu “aristocrate”, trebuie să recunoaștem că fiecare felină merită cel mai bun răsfăț din lume, adică cel puțin un pliculeț Whiskas în fiecare zi. Iată top 8 rase de pisici considerate cele mai frumoase din lume.

Cele mai frumoase rase de pisici din lume

Iată un top cu 8 dintre cele mai frumoase rase de pisici din lume.

8. Rasa Abisiniană

De talie medie, cu blană scurtă, pisicile din aceasă rasă au un aspect asemănător celor din picturile sau sculpturilor cu feline din Egiptul Antic: o musculatură bine conturată a corpului, un gât frumos arcuit, urechi mari și ascuțite și ochi de forma unor migdale.

Impresionează prin înfățișare, dar și prin felul lor de a fi. Se spune despre ele că sunt inteligente, loiale și afectuoase, dar își doresc la rândul lor atenție și… puțină toaletare.

Se presupune că denumirea lor vine de la Abisinia, fost nume al Etiopiei, loc considerat de baștină pentru ele.

7. Rasa Birmaneză

Birmanezele sunt cunoscute pentru coloritul lor aparte, care sare în evidență, iar o legendă spune că au primit culoarea albastră a ochilor de la o zeiță, care a transformat opt astfel de pisici albe într-unele aurii după ce acestea au vegheat la moartea unui preot, ucis de câțiva hoți într-un templu.

În primii doi ani, pisoii sunt complet albi, iar apoi începe transformarea, când le apar diferite pete de culoare pe față și pe corp.

Astfel de feline iubesc atenția, dar dacă nu o primesc nu fac un deranj prea mare, deoarece miorlăitul lor este de multe ori discret, aproape subtil. Nu sunt prea active de fel, dar fac totuși un efort și se împrietenesc nu doar cu oamenii, dar și cu alte animale de prin casă.

6. Toyger

Toyger sau tigru în miniatură, căci asemănarea este la fel de mare. Aceasta rasă, care se găsește greu în afara Statelor Unite ale Americii, a fost create tocmai pentru a atrage atenția asupra conservării tigrilor din sălbăticie.

Felinele dungate, de talie medie, au urechi mici, rotunjite, o coadă lungă și cântăresc undeva între patru și șase kilograme.

Le place să se joace, să se camufleze și să stea la pândă, sunt inteligente și leagă ușor o prietenie.

5. Scottish Fold

Rasa de pisică menită să fure inimi pe loc. Cu fețele lor rotunde, ochi rotunzi și urechi foarte mici, pliate înainte și în jos, sunt gata de joacă de dimineața până seara.

Felinele din această rasă pot avea mai multe culori, pot fi ciocolatii, albăstrii, gri sau chiar de o culoare asemănătoarei lavandei, plus unele combinații de alb. Sunt foarte jucăușe, se atașează și oferă afecțiune.

Ce poate fi și mai haios la ele este că pot sta în așa numita “poziție a lui Buddha”, prin echilibrarea corpului pe picioarele din spate.

4. Ragdoll

Sunt cunoscute pentru ochii de un albastru intens, blana luxuriantă și dimensiunile mari. Loială din fire, e posibil să te urmeze peste tot prin casă, să se dea pe lângă picioarele tale și să nu te lase în pace până nu va primi măcar o mângâiere. O să te aștepte la ușă odată ce se apropie ora de sosit acasă, gata pentru câteva momente de joacă.

Această rasă de pisică poate fi găsită în diferite culori, cu blănița în diverse modele, dar urechile și coada sunt de fiecare dată întunecate. Dacă se întâmplă să nimerești un exemplar mai pofticios la pliculețele Whiskas, s-ar putea să atingă greutatea chiar și de opt kilograme.

3. Maine Coon

E cea mai mare rasă de pisică din lume, dar, în ciuda dimensiunilor, sunt blânde și prietenoase. Așa se face că li se mai spune și Uriașul Blând și se întâmplă deseori să fie confundate cu un cățel pe stradă, spre neplăcerea lor.

Ochii și blana lor pot avea diferite culori, dar poate că principala lor caracteristică ar fi faptul că par să-și înțeleagă mai bine stăpânii decât celelalte rase de pisici și dau dovadă de echilibru: nu vor chiar tot timpul atenție, ci doar din când în când, și nu cer mult, doar hrană de cea mai de calitate.

2. Pisica siameză

Printre cele mai populare rase de pisică din lume, pisicile siameze au tot apărut la televizor, pe umerii sau în brațele unor actori sofisticați, care nu puteau să își facă apariția în scenă decât cu o astfel de felină cu blană lucioasă și ochi imenși, care îți fură privirea.

Dacă ar putea vorbi, aceste pisici ar comunica tot timpul cu stăpânii lor, pentru că par că își doresc să aibă tot timpul un dialog. Te urmăresc peste tot prin locuință, nu vor să fie singure niciodată și ori de câte ori au ocazia cer să se așeze la tine în poală.

1. Pisica persană

Cea mai cea aristocrată dintre rase, care necesită îngrijiri speciale, fermecătoare prin aspect, selectivă cu oamenii, precaută cu alte animale. Ea e pisica persană.

Pentru blana lor pufoasă, pentru alura elegantă, pisicile persane, una dintre cele mai vechi și populare rase din lume, ocupă locul 1 în top.

Se spune că provin din Persia, actualul Iran, iar cei mai mulți dintre cei care dețin o astfel de felină spun că se întâmplă să mai uite că o au în casă, pentru că sunt foarte calme și tăcute de obicei.

Cu ochii mari, nasul scurt și capul rotund, pot fi găsite în 80 de culori și îți colorează și ele zile dacă le oferi o mângâiere, deoarece își doresc neapărat să fie centrul atenției tale de multe ori.