Pisicile sunt familie

Pisicile fac parte din familiile noastre şi se comporta deseori la fel ca noi. Încarcă o fotografie cu pisica ta într-o ipostază umană iar cele mai creative 3 imagini vor fi premiate cu produse de la Whiskas.
Cele mai reuşite poze se văd la SuperNeatza cu Răzvan şi Dani în perioada 13 - 22 decembrie 2021.
Câştigă hrană pentru pisici pentru un an!
Înscrie-te în concurs


Ce înseamnă comportamentul pisicii tale

Ca proprietar de pisică sau doar un mare iubitor al ei, simți uneori nevoia să ai un dicționar al comportamentului ei ca să înțelegi mai bine ce încearcă să transmită. Ei, bine, sunt specialiști care au încercat să traducă astfel de obiceiuri ale pisicilor, care pentru noi cu siguranță par ciudate. Iată la ce idei au ajuns.

„Cu ochi de pisică”, specialiștii au încercat să observe limbajul pisicilor și să îl traducă. Măcar unul dintre ele poate fi lesne înțeles de oricine: mieunatul insistent cere cu siguranță o gustare Whiskas, cu carne delicioasă și textură crocantă.

Ce înseamnă comportamentul pisicii tale

Pentru că sunt parte din familie, pisicile merită ce e mai bun, pe lângă iubirea și atenția noastră.

1) Clănțănitul dinților

Se întâmplă de multe ori să ni se pară că pisicile noastre au un „dialog” prin geamul casei cu păsările așezate pe câte-o ramură de copac. Nu-i vorba că duc lipsă de conversație în acel moment, spun specialiștii, ci mai degrabă felinele sunt cuprinse de un soi de frustare că nu pot ieși din casă să meargă să vâneze. Prin acel clănțănit rapid al dinților și-ar face, de fapt, încălzirea, fiind gata să-și atace prada în următoarea secundă.

2) Bătătoritul sau „frământarea”

Numeroase pisici se așază pe obiecte moi și le bătătoresc cu labele sau se pun pe stăpânii lor și pare că le fac un masaj sau îi „frământă”. Se presupune că acest comportament ar avea loc când sunt mulțumite sau pur și simplu se simt foarte bine în acel moment.

Mai există însă o variantă, cum că acest lucru ar avea legătură și cu zilele când felinele erau pui și apăsau ritmic cu labele din față pe glandele mamare ale pisicii mame, ca să stimuleze eliberarea laptelui. Pentru puii de pisică, Whiskas oferă cea mai bună hrană, cu proteine, grăsimi, vitamine și minerale în proporțiile corecte pentru creștere.

3) Locurile înguste

În aproape orice loc ascuns, îngust și poate și întunecos poți găsi întotdeauna și o pisică. Ele adoră să se cocoloșească într-o cutie de pantofi sau într-o pungă uitată sub dulap, să se strecoare într-un tunel de jucărie și acolo se simt în elementul lor, în siguranță, fiind și motivul principal pentru care au o preferință pentru astfel de locuri și obiecte.

4) Privirea fixă

Pisicile transmit multe cu ajutorul ochilor. De multe ori, ele fixează cu privirea timp îndelungat anumite persoane sau obiecte din apropierea lor. Spre deosebire de oameni, clipesc mult mai rar, iar explicația ar fi dată de faptul că trebuie să fie cu mare băgare de seamă în cazul în care s-ar ivi o pradă. Ele pot surprinde mișcări subtile, care scapă de obicei ochiului uman, susțin unii specialiști. Sigur, dacă își privesc timp îndelungat stăpânii, asta nu înseamnă că le-au pus gând rău.